Rychlý sýrovo-česnekový chléb
- Celková doba 15 min
- 10 min
Příprava - 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
40 g Máslo
2 pl. Olivový olej
1 pl. Jemně nasekaná petržel
1 čl Směs italských bylinek
2 strou. Nasekaný česnek
Sůl, pepř
1 Kváskový chléb (nebo jiný), maximálně 24 cm dlouhý
150 g Nastrouhaná mozzarella
Příprava
Fáze 1 /7
Máslo rozpusťte ve vodní lázni nebo v malé misce v mikrovlnné troubě. Přidejte olivový olej, česnek, petrželku, italské bylinky, sůl a pepř. Promíchejte.
Fáze 2 /7
Chléb položte naplocho na pracovní plochu. Zubatým nožem na chléb nakrájejte na plátky o tloušťce asi 2 cm, diagonálně, aniž byste chléb prořízli úplně. Pro usnadnění umístěte dvě hůlky na obě strany chleba tak, aby se nůž zastavil na hůlkách a neprořízl chleba úplně. Konce chleba nekrájejte.
Fáze 3 /7
Proveďte stejné diagonální řezy v opačném směru, abyste vytvořili malé kosočtvercové tvary.
Fáze 4 /7
Vnitřek chleba potřete směsí másla, olivového oleje a bylinek a každý zářez mírně roztáhněte.
Fáze 5 /7
Poté do každého zářezu přidejte sýr.
Fáze 6 /7
Vložte chléb do fritézy Easy Fry. Pečte 5 minut při 180 °C. Zkontrolujte, zda je sýr zcela roztavený, v opačném případě pokračujte v pečení po dobu 1 nebo 2 minut.
Fáze 7 /7
Ihned podávejte jako předkrm!