Kroupové rizoto s kuřecím, pórkem a houbami
- Celková doba 35 min
- 10 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
2 ks Kuřecí prsa
180 g Ječné kroupy
1 ks Cibule
3 strou. Stroužky česneku
150 g Žampióny
100 g Pórek
2 lžíce Řepkový olej
500 ml Masový vývar
1 lžička Tymián
Sůl
Pepř
Příprava
Fáze 1 /5
Cibuli a česnek nakrájejte na drobno, žampióny na plátky a pórek na kolečka.
Fáze 2 /5
Zvolte program restování, střední stupeň a restujte cibuli zhruba 2-3 minuty. Poté přidejte česnek, žampiony, pórek a osolená a opepřená kuřecí prsa, společně restujte do změknutí zeleniny a opečení masa z obou stran. Zabere to zhruba 6-7 minut.
Fáze 3 /5
Maso vyndejte z hrnce a nakrájejte na plátky, kterými na závěr obložíte rizoto.
Fáze 4 /5
K zelenině přisypte předem namočené kroupy, 1 lžičku tymiánu a promíchejte. Poté přilijte vývar, lehce osolte, zvolte možnost expresního vaření s vysokým tlakem a časovač nastavte na 15 minut.
Fáze 5 /5
Hotové rizoto dle chuti opepřete, dosolte, přendejte do hlubokých talířů a ozdobte kuřecím prsem.