Smetanový quiche s pórkem a kari
- Celková doba 1 hod. 35 min
- 30 min
Příprava - 35 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 díl. Křehké těsto
300 g Pórek
37 g Řapíkatý celer
1 cl Olivový olej
3 díl. Vejce
20 cl Sojová smetana
10 cl Sójové mléko
4 g Sůl
4 g Mleté kari koření
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /11
Tento recept vyžaduje základní přípravu: křehké těsto. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na křehké těsto najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 15 minut a 30 minut odležení v lednici.
Fáze 2 /11
Vymažte koláčovou formu a vložte do ní těsto. Jemně prsty zatlačte na těsto, aby se rozprostřelo až k okraji, přebytečné těsto nechte vyčnívat. Dejte do lednice alespoň na 30 minut.
Fáze 3 /11
Omyjte a nakrájejte pórek a řapíkatý celer. Listy celeru nakrájejte nadrobno.
Fáze 4 /11
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky pórku a celeru a dochuťte solí. Vařte na mírném ohni přikryté za občasného míchání asi 15 minut. Nechte vychladnout.
Fáze 5 /11
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Fáze 6 /11
V samostatné misce odvažte a smíchejte smetanu, mléko, sůl a kari.
Fáze 7 /11
Přidejte vejce do misky stroje. Stiskněte "Start". Po 30 sekundách, když jsou našlehané, přidejte do mísy směs smetany a mléka.
Fáze 8 /11
Nožem odřízněte přebytečné těsto od formy.
Fáze 9 /11
Vychladlou pórkovou směs položte na základ z křehkého těsta.
Fáze 10 /11
Zalijte směsí vajec, mléka a smetany a pečte asi 35 minut na 180 stupňů.
Fáze 11 /11
Podávejte teplé, vlažné nebo studené.