Kofta
- Celková doba 37 min
- 25 min
Příprava - 12 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
500 g Mleté maso (hovězí, jehněčí nebo jejich směs)
1 Cibule
2 Česnek
1 trs Petrželka
1 čl Mletý kmín
1 čl Paprika
3 pl. Voda
1 pl. Kukuřičný škrob
1 čl Mletý koriandr
1 čl Mletá skořice
Sůl a pepř
Olivový olej
Příprava
Fáze 1 /4
V míse smíchejte mleté maso s cibulí, česnekem, petrželkou, kmínem, paprikou, vodou, kukuřičným škrobem, koriandrem, skořicí, solí a pepřem. Hnětejte, dokud se všechny suroviny dobře nespojí.
Fáze 2 /4
Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu. Z těch vytvarujte válečky na kovových špízech nebo dřevěných špejlí namočených předem ve vodě, aby se nepřipálily. Kofty lehce potřete olivovým olejem, aby se nevysušily.
Fáze 3 /4
Špízy dejte do přístroje tak, aby se nepřekrývaly. Spusťte pečení.
Fáze 4 /4
V polovině pečení špízy otočte, aby se propekly rovnoměrně. Oběma rukama otevřete rukojeť a špízy vyndejte. Dobrou chuť!