Kebab kofta
- Celková doba 40 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 20 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
45 g Cibule
450 g Mleté hovězí maso
1.5 pl. Petržel
1.5 pl. Čerstvá máta
20 g Strouhanka
1.5 čl Semínka koriandru
1 čl Mletý kmín
0.75 čl Sůl
Pepř
6 Dřevěné špejle, 15 cm
Příprava
Fáze 1 /6
Namočte špejle do nádoby s vodou na 10 minut.
Fáze 2 /6
Cibulku nasekejte najemno. V misce smíchejte mleté hovězí maso, petržel, mátu, nasekanou cibuli a strouhanku. Přidejte mletý koriandr a kmín. Dochutíte solí a pepřem. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně rozdělily.
Fáze 3 /6
Rukama vytvarujte pevné válečky o váze přibližně 50 g každý. Na každý špíz napíchněte dva válečky. Stiskněte je pevně, aby dobře držely na špízu. Všechny kebaby připravte stejným způsobem.
Fáze 4 /6
Špízy s kebabem položte na talíř a dejte je na 20 minut do chladničky, aby ztuhly.
Fáze 5 /6
Na desku v nádobě vložte špízy s kebabem. Zahajte proces vaření. Kebaby by měly zůstat uvnitř mírně růžové, aby nebyly příliš suché.
Fáze 6 /6
Kebab podávejte hned, s grilovanou zeleninou a lehkou omáčkou dle chuti.