Kebab kofta - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Kebab kofta

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 40 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    20 min

Přísady

6 os.

  • 45 g Cibule

  • 450 g Mleté hovězí maso

  • 1.5 pl. Petržel

  • 1.5 pl. Čerstvá máta

  • 20 g Strouhanka

  • 1.5 čl Semínka koriandru

  • 1 čl Mletý kmín

  • 0.75 čl Sůl

  • Pepř

  • 6 Dřevěné špejle, 15 cm

Příprava

Fáze 1 /6

Namočte špejle do nádoby s vodou na 10 minut.

  • 6 Dřevěné špejle, 15 cm

Fáze 2 /6

Cibulku nasekejte najemno. V misce smíchejte mleté hovězí maso, petržel, mátu, nasekanou cibuli a strouhanku. Přidejte mletý koriandr a kmín. Dochutíte solí a pepřem. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně rozdělily.

  • 45g Cibule
  • 450g Mleté hovězí maso
  • 1.5pl. Petržel
  • 1.5pl. Čerstvá máta
  • 20g Strouhanka
  • 1.5čl Semínka koriandru
  • 1čl Mletý kmín
  • 0.75čl Sůl
  • Pepř

Fáze 3 /6

Rukama vytvarujte pevné válečky o váze přibližně 50 g každý. Na každý špíz napíchněte dva válečky. Stiskněte je pevně, aby dobře držely na špízu. Všechny kebaby připravte stejným způsobem.

Fáze 4 /6

Špízy s kebabem položte na talíř a dejte je na 20 minut do chladničky, aby ztuhly.

Fáze 5 /6

Na desku v nádobě vložte špízy s kebabem. Zahajte proces vaření. Kebaby by měly zůstat uvnitř mírně růžové, aby nebyly příliš suché.

Fáze 6 /6

Kebab podávejte hned, s grilovanou zeleninou a lehkou omáčkou dle chuti.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
20 min

Jehněčí kofta kebab

ratings.NaN

Kebab kofta - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Jehněčí kofta kebab