Karamelizované kuřecí paličky se zázvorem a kukuřicí
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 10 min
Příprava - 25 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
2 pl. Tekutý med
6 pl. Sójová omáčka
3 pl. Omáčka yakitori
1 pl. Sezamový olej
0.5 pl. Čerstvý zázvor
0.5 Jarní cibulka
2 Vakuově balené kukuřičné klasy
8 Kuřecí paličky (cca 1 kg)
Koriandr
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
V míse smíchejte med, sójovou omáčku, omáčku yakitori a sezamový olej. Nastrouhejte a přidejte zázvor. Zelenou část jarní cibulky nakrájejte na velmi tenké plátky. Přidejte je do mísy. Lehce okořeňte pepřem.
Fáze 2 /8
Kukuřičné klasy nakrájejte na kolečka silná 3 cm.
Fáze 3 /8
Do marinády přidejte kuřecí paličky a nakrájený kukuřičný klas. Dobře zamíchejte, aby se obalily v omáčce.
Fáze 4 /8
Nechte 30 minut marinovat.
Fáze 5 /8
Kuřecí paličky a nakrájený kukuřičný klas dejte do zapékací mísy. Přidejte marinádu. Zapékací mísu umístěte do prostřední polohy trouby.
Fáze 6 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program ROAST (pečení) při 200 °C a nastavte dobu pečení na 25 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 7 /8
Pokud omáčka po upečení příliš zhoustne, přidejte do mísy trochu vody.
Fáze 8 /8
Paličky a kukuřičný klas dejte na talíř, přidejte omáčku, posypte nasekaným koriandrem a podávejte horké. Podávejte s bílou rýží.