Kuřecí paličky tandoori
- Celková doba 2 hod. 30 min
- 15 min
Příprava - 15 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
12 Kuřecí stehna
2 pl. Tandoori pasta
200 g Bílý jogurt
2 Česnek
1 pl. Čerstvý zázvor
1 Citrón
Sůl
Olej ve spreji
Příprava
Fáze 1 /6
V míse smíchejte na marinádu pastu tandoori (nebo mleté koření tandoori), jogurt, česnek, zázvor, citrónovou šťávu a špetku soli. Do marinády přidejte kuřecí stehna. Dbejte na to, aby byla všechna dobře obalená směsí. Přikryjte a nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc, aby maso nasálo všechny chutě.
Fáze 2 /6
Kuřecí stehna vyndejte z marinády a zbytek marinády vyhoďte.
Fáze 3 /6
Stehna dejte do přístroje. Máte-li možnost, před pečením stehna lehce postříkejte olejem ve spreji. Zavřete víko a začněte péci.
Fáze 4 /6
V polovině pečení stehna otočte, aby byla rovnoměrně propečená.
Fáze 5 /6
Oběma rukama otevřete rukojeť a kuřecí stehna vyndejte.
Fáze 6 /6
Kuřecí stehna tandoori podávejte s měsíčkem citrónu, rýží basmati a osvěžující omáčkou raita. Dobrou chuť!