Křupavý pečený květák s česnekem a kořením
- Celková doba 30 min
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Květák
4 pl. Olivový olej
1 strou. Česnek
1 čl Paprika
0.5 čl Kmín
0.5 čl Kurkuma
0.5 čl Kari v prášku
Sůl a pepř
Čerstvá petrželka
Citrónová šťáva
Příprava
Fáze 1 /4
Květák omyjte a nakrájejte na stejně velké růžičky. Ve velké míse promíchejte květák s olivovým olejem, lisovaným česnekem, paprikou, kmínem, kurkumou, solí a pepřem, aby se kořením dobře obalil.
Fáze 2 /4
Květák dejte do přístroje. Spusťte pečení.
Fáze 3 /4
V případě potřeby pečte déle, dokud není květák dozlatova a křupavý. Během pečení grilovací deskou jednou nebo dvakrát zatřeste, aby se propekl rovnoměrně.
Fáze 4 /4
Oběma rukama otevřete rukojeť a květák vyndejte na talíř. Ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.