Hovězí steak chimichurri a pečené batáty
- Celková doba 53 min
- 20 min
Příprava - 33 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 g Hovězí steak
1 trs Plocholistá petrželka
3 Česnek
1 Červená chilli paprička
2 pl. Červený vinný ocet
6 pl. Olivový olej
Sůl a pepř
4 Batáty
2 pl. Olivový olej
Sůl a pepř
Čerstvý tymián
Příprava
Fáze 1 /8
Na omáčku chimichurri nasekejte najemno petrželku, česnek a chilli papričku. Smíchejte s červeným vinným octem a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem. Omáčku si nechte stranou.
Fáze 2 /8
Umyjte a osušte batáty. Nakrojte je na tenké plátky, ale dávejte pozor, abyste je nepřekrojili, aby zůstaly ve spodní části vcelku. Potřete je olejem, osolte, opepřete a přidejte čerstvý tymián.
Fáze 3 /8
Batáty dejte do přístroje. Spusťte pečení.
Fáze 4 /8
Mezitím hovězí steaky osolte a opepřete.
Fáze 5 /8
Jakmile jsou batáty téměř hotové, dejte do přístroje hovězí steaky. Zahajte znovu pečení. Dobu upravte podle požadovaného stupně propečení.
Fáze 6 /8
Otevřete rukojeť oběma rukama.
Fáze 7 /8
Hovězí steaky podávejte přelité omáčkou chimichurri a s pečenými batáty.
Fáze 8 /8
Dobrou chuť!