Grilované broskve s javorovým sirupem a mandlovou drobenkou
- Celková doba 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
6 Tvrdé, ale zralé nektarinky
1.5 pl. Javorový sirup
1.5 čl Olivový olej
75 g Mouka
75 g Mleté mandle
75 g Cukr
2 špet. Kypřicí prášek do pečiva
2 špet. Sůl
1 čl Vanilkový prášek
75 g Rozpuštěné máslo
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Omyjte nektarinky, rozpulte je a vyjměte pecky. Smíchejte javorový sirup a olivový olej.
Fáze 2 /4
V míse smíchejte mouku, mandlovou mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, sůl a vanilkový prášek. Přidejte rozpuštěné máslo a zamíchejte. Velké kousky této směsi dejte do zapékací mísy.
Fáze 3 /4
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje natřete strany nektarinek směsí javorového sirupu a oleje a dejte je rozkrojenou stranou dolů na grilovací desku. Grilujte po dobu 5 minut. Opatrně otočte a grilujte dalších 5 minut na straně, na které je slupka. Zatímco se nektarinky grilují, drobenku dvakrát zamíchejte, aby zhnědla na všech stranách.
Fáze 4 /4
Nektarinky dejte na talíř, posypte je drobenkou a podávejte.