Falešná žebírka bez kosti se sladkou grilovací omáčkou
- Celková doba 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834 Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
Vepřové
Mleté chilli a mletá hořčice
Sušená cibule
Sušený česnek
Grilovací omáčka
Jemná meruňková marmeláda bez kousků
Francouzská hořčice
Příprava
Fáze 1 /5
Hovězí plátky nakrojte podélně na horní straně a rozložte je. Maso rozklepejte, aby bylo rovnoměrně silné. Zhruba v polovině masa udělejte v rozestupech 2,5 cm zářezy, aby se maso začalo podobat žebírkům.
Fáze 2 /5
Smíchejte chilli, hořčici, cibuli a česnek se solí a pepřem. Touto směsí koření potřete celý povrch masa. Nechte je marinovat 30 minut.
Fáze 3 /5
Zatím smíchejte grilovací omáčku s džemem a hořčicí, aby byla směs dobře rozmíchaná.
Fáze 4 /5
Směs ohřívejte 60 sekund na nejvyšší stupeň v mikrovlnné troubě. Vezměte 2 polévkové lžíce (30 ml) této omáčky a potřete jí maso. Zbytek omáčky si ponechejte.
Fáze 5 /5
Zapněte gril. Zvolte na grilu příslušný program a stiskněte tlačítko OK. Pak pokračujte tímto postupem: Vepřové maso vyndejte z grilu a zakryjte fólií. Nechte je marinovat 5 minut. Nyní nakrájejte maso podél zářezů, abyste vytvořili několik „žebírek“. Maso podávejte se zbytkem omáčky.