Donuty
- Celková doba 2 hod. 57 min
- 20 min
Příprava - 7 min
Vaření - 2 hod. 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (16)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
80 g Plnotučné mléko
1 čl Sušené pekařské droždí
200 g Hladká mouka
2 g Sůl
10 g Olej
1 Rozšlehané vejce
20 g Cukr krupice
10 g Změklé máslo
Moučkový cukr
Příprava
Fáze 1 /8
Mléko ohřejte v mikrovlnné troubě na teplotu 38 °C až 40 °C. Dbejte na to, aby mléko nebylo příliš horké, protože by droždí nevykynulo. Sušené droždí dejte do malé nádoby s vlažným mlékem, aby se rehydratovalo. Prošlehejte, aby se směs spojila. Nechte odstát 10 minut. Droždí by se mělo rozpustit.
Fáze 2 /8
Do mísy dejte mouku a sůl. Přidejte olej, vejce, mléko, droždí a směs cukru. Hnětejte ručně 1 minutu, poté přidejte změklé máslo a hnětejte, dokud se těsto trochu nespojí (asi 2 minuty). Těsto by mělo zůstat lepkavé. Těsto zakryjte utěrkou a nechte kynout 2 hodiny. Jeho objem by se měl ztrojnásobit.
Fáze 3 /8
Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a opatrně rozválejte na tloušťku asi 1,5 cm. Kulatým vykrajovátkem vykrajujte koblihy o průměru 7 cm. Na prostředek použijte vykrajovátko o průměru 3 cm. Nemáte-li vykrajovátko, použijte nádobu nebo skleničku o správné velikosti.
Fáze 4 /8
Koblihy přesuňte na malé čtverce mírně naolejovaného alobalu. Zakryjte je čistou utěrkou a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svoji velikost (asi 30 minut). Před pečením koblihy opatrně potřete trochou oleje.
Fáze 5 /8
Polovinu koblih dejte do přístroje s mřížkou, aniž by se překrývaly. Začněte péci.
Fáze 6 /8
Zbylé koblihy pečte ve druhé dávce.
Fáze 7 /8
Po upečení koblihy posypte moučkovým cukrem.
Fáze 8 /8
Dobrou chuť!