Bánh mí s masovými kuličkami
- Celková doba 35 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 Mrkev
0.5 Okurka
5 pl. Hnědý cukr
4 pl. Rýžový ocet
1 čl Sůl
20 cl Voda
3 strou. Česnek
1 Cibule
4 pl. Koriandr
500 g Mleté vepřové maso
1 pl. Rybí omáčka (nuoc-mâm)
1 pl. Kukuřičný škrob
4 pl. Sriracha
1 pl. Olej
1 Bageta
8 pl. Majonéza
Příslušenství
Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Očistěte mrkev a okurku a nakrájejte je na tenké proužky. Přiveďte k varu rýžový ocet spolu s 4/5 hnědého cukru, vodou a solí. Směs nalijte na zeleninu, promíchejte a nechte marinovat, zatímco si připravíte masové kuličky.
Fáze 2 /4
Oloupejte a nasekejte česnek a cibuli. Smíchejte s mletým masem, polovinou nasekaného koriandru, zbývajícím cukrem, rybí omáčkou nuoc mam, kukuřičným škrobem, čtvrtinou omáčky sriracha a olejem. Vytvořte 12 stejně velkých kuliček.
Fáze 3 /4
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 3. Po předehřátí přístroje grilujte masové kuličky 15 minut. V polovině grilování je otočte.
Fáze 4 /4
Bagetu nakrájejte na čtyři kousky, které překrojíte na poloviny. Smíchejte majonézu se zbytkem omáčky sriracha a namažte ji na bagetu. Přidejte masové kuličky, osušenou zeleninu a koriandr. Báhn mí zavřete a podávejte.