Zeleninové vánoční poleno
- Celková doba 20 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (7)
Přísady
6 os.
50 cl Nízkotučná sojová smetana
12 g Agar-agar
300 g Celer
60 g Strouhaný Comté
3 Červená cibule
525 g Dýně
1.5 Žlutá cibule
3 Česnek
450 g Čerstvý špenát
Olivový olej
Příprava
Fáze 1 /10
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /10
Formu vyložte potravinářskou fólií. Smetanu smíchejte s agarem a nalijte do hrnce.
Fáze 3 /10
Za stálého míchání metličkou přiveďte 1 minutu k varu. Dejte stranou a udržujte v teple.
Fáze 4 /10
Vložte celer do košíku. Vložte do hrnce s 200 ml vody.
Fáze 5 /10
Tlakové vaření: 10 minut
Fáze 6 /10
Smíchejte s Comté a 1/4 agarového krému. Nalijte směs do formy. Umyjte hrnec. Do hrnce nalijte 3 lžíce oleje.
Fáze 7 /10
Osmahněte cibuli s dýní, dochuťte solí a pepřem. Když je dýně měkká, zalijte polovinou zbylé smetany. Míchejte 1 minutu.
Fáze 8 /10
Nalijte směs do formy. Umyjte hrnec.
Fáze 9 /10
Do hrnce nalijte 2 lžíce oleje a orestujte cibuli se špenátem. Jakmile změknou, přidejte smetanu. Míchejte 1 minutu a nalijte do formy.
Fáze 10 /10
Přikryjte a dejte na 24 hodin do lednice. Vyklopte a podávejte.