Zeleninová pizza
- Celková doba 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
1 pizza Těsto na pizzu
10 g Mouka
80 g Rajčatová omáčka
100 g Cherry rajčátka
100 g Žampióny
1 tenký plátek Cuketa
1 Sladká paprika
100 g Srdíčka artyčoku
125 g Strouhaný sýr
1 pl. Extra panenský olivový olej
Sůl a pepř
Listy bazalky
Příprava
Fáze 1 /6
Dno nádoby vysypte moukou. Rozbalte těsto a dejte ho do přístroje.
Fáze 2 /6
Na těsto rozetřete rajčatovou omáčku tak, abyste ponechali úzký okraj. Na rajčatovou omáčku rovnoměrně rozprostřete nastrouhaný sýr. Na sýr úhledně naskládejte cherry rajčátka, plátky žampionů, plátky cukety, proužky papriky a čtvrtky srdíček artyčoku. Pizzu lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Fáze 3 /6
Spusťte pečení.
Fáze 4 /6
Během pečení pizzu kontrolujte, aby se zelenina nepřipálila a těsto bylo upečené podle vašich představ.
Fáze 5 /6
Po upečení otevřete oběma rukama rukojeť, opatrně pizzu vyjměte a nechte ji několik minut odpočívat.
Fáze 6 /6
Před krájením a podáváním pizzu ozdobte čerstvými lístky bazalky, aby získala barvu a svěžest.