Mini pizzy s lilkem a rýžovými kuličkami
- Celková doba 3 hod. 55 min
- 30 min
Příprava - 40 min
Vaření - 2 hod. 45 min
Chlazení
Přísady
6 os.
2 pl. Olivový olej
1 Cibule, nakrájená na hrubo
200 g Rýže na rizoto
100 cl Zeleninový vývar
230 g Strouhaný parmazán
190 g Strouhanka
2 Rozšlehaná vejce
1 Velký lilek
1 čl Sůl
6 cl Rajčatová omáčka
0.5 čl Sušené oregano
1 Mozzarella
Příslušenství
Gril Oddělovač
Příprava
Fáze 1 /7
Ve velkém rendlíku zahřejte při střední teplotě 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Když je rozpálený, přidejte cibuli a restujte do měkka. Přidejte rýži a za neustálého míchání restujte po dobu 1 minuty. Přidejte 500 ml vývaru a za neustálého míchání nechte rýži nasáknout vodou. Když už není v rendlíku žádná voda, přidejte zbytek vývaru a postup opakujte. Po nasáknutí veškerého vývaru do rýže by měla být rýže uvařená. Přidejte parmazán a vše smíchejte.
Fáze 2 /7
Rizoto nechte důkladně vychladnout v chladničce.
Fáze 3 /7
Vezměte si dvě mísy. Do první mísy dejte strouhanku. Ve druhé rozšlehejte vejce vidličkou. Na plech položte pečicí papír. Když je rizoto vychladlé, vytvarujte z něj kuličky o průměru asi 3 cm. Namočte je ve vejcích a důkladně obalte ve strouhance. Průběžně je odkládejte na plech. Po vytvarování všech kuliček je nechte odležet 45 minut v chladničce.
Fáze 4 /7
Lilek nakrájejte na kolečka 1 cm silná. Poté vrchní část nožem nakrojte do mřížky.
Fáze 5 /7
Lilek potřete trochou olivového oleje a každé kolečko mírně osolte.
Fáze 6 /7
Do přístroje vložte grilovací mřížku a oddělovač. Klikněte na tlačítko Synchronizace a vyberte program ZELENINA pro P1. U P2 vyberte program PIZZA. Nejprve dejte polovinu plátků lilku na jednu stranu oddělovače. Začněte péci. Při zaznění časovače na každý plátek dejte lžíci rajčatové omáčky, oregano a kousek mozzarelly. Na druhou stranu oddělovače dejte polovinu rýžových kuliček a pokračujte v pečení. Pět minut před koncem programu rýžové kuličky otočte a pokračujte v pečení.
Fáze 7 /7
Po upečení postup opakujte s druhou dávkou.