Vepřová panenka z javoru a hořčice
- Celková doba 1 hod. 3 min
- 20 min
Příprava - 18 min
Vaření - 25 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145310 Easy Fry Compact 3l Forest Tefal zelená EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
1 pl. Hořčice
1 pl. Celozrnná hořčice
1 pl. Javorový sirup
0.5 pl. Worcestershire omáčka
1 strou. Česnek
0.5 čl Hnědý cukr
0.5 čl Uzená paprika
0.5 čl Italské koření
0.5 čl Sůl
0.5 čl Česnekový prášek
0.25 čl Mletý černý pepř
0.5 Vepřová panenka
1 pl. Olivový olej
Příprava
Fáze 1 /7
V malé nádobě smíchejte hnědý cukr, uzenou papriku, italské koření, sůl, česnekový prášek a pepř. Dejte stranou.
Fáze 2 /7
Panenku osušte, aby se odstranila přebytečná šťáva. Naolejujte, aby se dobře obalovala, a poté přidejte koření a dbejte na to, aby se rovnoměrně rozprostřelo po povrchu. Filet mignon vložte do misky do lednice a nechejte asi 15 minut marinovat.
Fáze 3 /7
Mezitím si připravte omáčku. V nádobě smíchejte všechny ingredience, abyste získali hladkou omáčku. Dejte stranou.
Fáze 4 /7
Vložte panenku do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 5 /7
Po uvaření potřete polovinou omáčky celý povrch panenky. Spusťte proces vaření.
Fáze 6 /7
V polovině vaření potřete zbylou omáčkou celý povrch karamelizované panenky. Dokončete proces vaření.
Fáze 7 /7
Po uvaření nechte panenku 10 minut odpočinout, aby byla křehčí. Panenku nakrájejte a ihned podávejte.