Vepřová pečeně s medovou polevou a pyré z vlašských ořechů a sladkých brambor
- Celková doba 1 hod. 35 min
- 40 min
Příprava - 55 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
60 g Med
6 cl Pomerančový džus
130 g Hnědý cukr
4 hřebíček
1 Vepřová pečeně (700 g)
1 pl. Rostlinný olej
600 g Sladké brambory
10 cl Jednotlivá smetana 30% tuku
2 cl Olivový olej
3 g Květ soli
0.5 kůra Pomerančový
0.5 Limetková šťáva
30 g Pražené vlašské ořechy
Příprava
Fáze 1 /7
Chcete-li připravit marinádu, nalijte všechny ingredience do hrnce. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezískáte velmi hustý sirup. Dejte stranou.
Fáze 2 /7
Připravte pečeni. Maso potřete olejem a ostrým nožem do něj udělejte zářezy.
Fáze 3 /7
Sladký brambor uvařte v hrnci s osolenou vodou. Sceďte a nalijte do úzké nádoby. Přidejte smetanu, olej, sůl, pomeranč a šťávu. Mixujte ponorným mixérem, dokud nevznikne hladké, tuhé pyré. Tuto přípravu můžete provést předem.
Fáze 4 /7
Zapněte mísu 1. Vložte pečeni do spotřebiče vybaveného talířem. Začněte vařit. Po 30 minutách potřete tuk 3 lžícemi marinády a operaci opakujte 3x každých 5 minut.
Fáze 5 /7
Zapněte mísu 2. Nalijte do mísy protlak a ořechy.
Fáze 6 /7
Stiskněte SYNC pro ukončení vaření současně. Stisknutím START spustíte proces vaření.
Fáze 7 /7
Získejte šťávu z vaření. Pečeně nakrájejte a podávejte s pyré.