Vegetariánské lasagne se zeleninou
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 40 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
6 cl Olivový olej
1 Cibule
2 Mrkev
500 g Žampiony
16 list Neuvařené plátky lasagní
80 cl Rajčatová omáčka s bazalkou
500 g Listový špenát
2 pl. Olivový olej
1 Červená paprika
1 Zelená paprika
1 čl Sůl
75 g Pšeničná mouka
50 cl Neslazené sójové mléko
25 cl Zeleninový vývar
10 g Droždí
Sůl, pepř
Muškátový oříšek
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /5
Ve velkém rendlíku zahřejte olivový olej. Oloupejte a nasekejte cibuli a orestujte ji tak, aby zesklovatěla. Umyjte mrkev a papriky a nakrájejte ji na malé kostičky. Ty přidejte do rendlíku. Nakrájejte houby na malé kostičky a také je přidejte do rendlíku. Vše důkladně promíchejte, přidejte špenát a osolte. Zvyšte teplotu. Vařte tak dlouho, dokud se neodpaří téměř veškerá tekutina.
Fáze 2 /5
Připravte si bešamelovou omáčku. V rendlíku společně vyšlehejte olivový olej a mouku. Přiveďte k mírnému varu. Postupně přidávejte mléko a míchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Poté přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu, aby se omáčka zahustila. Přidejte kypřicí prášek do pečiva, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Sundejte z plotny.
Fáze 3 /5
Grilovací mřížku umístěte do spodní přihrádky přístroje. Nastavte program DEZERT na 40 minut při teplotě 180 °C.
Fáze 4 /5
Do obdélníkové zapékací mísy nebo plechu dejte trochu bešamelové nebo rajčatové omáčky a rozetřete ji po dně. Na omáčku položte 4 plátky lasagní. Přidejte 1/3 zeleninové směsi, 1/4 bešamelové omáčky a 1/4 rajčatové omáčky. Poté položte další 4 plátky lasagní. Postup opakujte ještě dvakrát. Nakonec nalijte zbytek omáček na těstoviny a trochu promíchejte lžící.
Fáze 5 /5
Po 10 minutách zahřívání vložte mísu na grilovací mřížku a nechte lasagne péci v programu DEZERT po dobu 30 minut.