Veganské hot dogy
- Celková doba 1 hod. 12 min
- 15 min
Příprava - 27 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
4 Rovné mrkve, ne příliš velké
12 cl Sójová omáčka
4 pl. Olivový olej
2 pl. Javorový sirup
0.5 čl Mletý černý pepř
20 cl Voda
2 pl. Italské koření
2 pl. Kuchyňský olej
100 g Strouhané červené zelí
0.5 Červená cibule
4 Rohlíky na hot dog
Hořčice, kečup a majonéza
Příslušenství
Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /10
Očistěte mrkev. Připravte si marinádu: v mělké misce smíchejte sójovou omáčku, olivový olej, javorový sirup a mletý černý pepř. Přidejte mrkev. Měly by být zcela pokryté. Zakryjte a nechte 30 minut marinovat v chladničce. Příležitostně otočte.
Fáze 2 /10
Mrkev nechte okapat. Marinádu si schovejte. Mrkev dejte do zapékací mísy s vodou a polovinou marinády.
Fáze 3 /10
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte oranžové nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 20 minut.
Fáze 4 /10
Vyjměte mrkev, dejte ji na talíř, posypte italským kořením a postříkejte kuchyňským olejem. Vytřete zapékací mísu.
Fáze 5 /10
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje položte mrkev na grilovací desku. Nechte 4 minuty vařit.
Fáze 6 /10
Mezitím si nakrájejte červené zelí a cibuli na jemno a dejte stranou.
Fáze 7 /10
Zkontrolujte, zda je mrkev dobře upečená. Měla by být křehká a opečená.
Fáze 8 /10
Než budete hot dogy podávat, ohřejte si rohlíky: 2 minuty před koncem pečení mrkve dejte rohlíky do zapékací mísy. Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill a rohlíky ohřívejte 1 minutu z každé strany.
Fáze 9 /10
Rohlíky rozpulte podélně. Na vnitřní stranu namažte trochu hořčice a do každého rohlíku dejte mrkev.
Fáze 10 /10
Přidejte červené zelí a nasekanou cibuli, kečup a majonézu.