Veganská mrkvová slanina
- Celková doba 1 hod. 18 min
- 18 min
Příprava - 30 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
9 cl Sójová omáčka
6 cl Olivový olej
2 pl. Javorový sirup
3 pl. Tahini
1 pl. Paprika
2 pl. Sušený česnek
1 čl Černý pepř
6 Velké mrkve
1 pl. Kuchyňský olej
Příslušenství
2 mřížky
Příprava
Fáze 1 /6
Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, olivový olej, javorový sirup, tahini, papriku, sušený česnek a černý pepř.
Fáze 2 /6
Očistěte mrkev. Pomocí škrabky nakrájejte mrkev shora dolů a vytvořte proužky o velikosti plátků slaniny.
Fáze 3 /6
Proužky mrkve vložte do mísy a nechte je marinovat alespoň 30 minut.
Fáze 4 /6
Na obě grilovací mřížky položte pečicí papír. Papír potřete olejem. Na papír rozložte zcela osušené proužky mrkve tak, aby se nedotýkaly. Grilovací mřížky umístěte do horní a prostřední přihrádky přístroje a zavřete dvířka.
Fáze 5 /6
Nastavte program HRANOLKY na 15 minut při teplotě 180 °C. V polovině pečení grilovací mřížky vyměňte a zavřete dvířka, abyste pečení dokončili.
Fáze 6 /6
Po dokončení programu postup opakujte s druhou dávkou.