Vanilkovo-čokoládový zebří dort
- Celková doba 55 min
- 20 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
4 Vejce
180 g Cukr krupice
150 g Máslo
10 cl Mléko
230 g Hladká mouka
7 g Kypřicí prášek do pečiva (asi 2 čajové lžičky)
2 pl. Vanilkový extrakt
2 pl. Neslazený kakaový prášek
Příprava
Fáze 1 /12
Oddělte bílky od žloutků.
Fáze 2 /12
Do mísy se žloutky přidejte cukr a šlehejte, dokud směs nezbělá.
Fáze 3 /12
Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo nad vodní lázní. Přidejte je do mísy se žloutky a cukrem. Přidejte mléko a šlehejte. Za stálého šlehání přidejte mouku a prášek do pečiva, abyste vyšlehali do hladké směsi.
Fáze 4 /12
Bílky vyšlehejte do tuhé konzistence. Pomocí stěrky je ve třech dávkách opatrně vmíchejte do směsi.
Fáze 5 /12
Těsto rozdělte do dvou misek. Do jedné misky přidejte vanilkový extrakt a opatrně promíchejte. Do druhé přidejte hořké kakao a opatrně promíchejte.
Fáze 6 /12
Formu o průměru 20 cm a 6 cm na výšku vymažte máslem a vysypte moukou.
Fáze 7 /12
Použijte 2 lžíce, jednu na vanilkové těsto, druhou na čokoládové těsto. Do středu formy dejte velkou lžíci vanilkového těsta. Do středu první vrstvy vanilkového těsta dejte velkou lžíci čokoládového těsta. Stejný postup zopakujte s vanilkovým těstem, pak s čokoládovým těstem, přičemž těsto vždy položte doprostřed předchozího těsta. Stejným způsobem pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.
Fáze 8 /12
Formu položte na mřížku.
Fáze 9 /12
Předehřejte troubu: Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 160 °C a nastavte dobu předehřívání na 5 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 10 /12
Po dokončení předehřevu umístěte mřížku do střední polohy trouby.
Fáze 11 /12
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 160 °C a nastavte dobu pečení na 35 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 12 /12
Nechte 5 minut vychladnout a teprve poté vyjměte z formy.