Steak z květáku, omáčka Romesco a salsa
- Celková doba 40 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (6)
Přísady
4 os.
1 ks Květák
50 ml Olivový olej
1 strou. Česnek
2 ks Červená paprika
35 g Mandle
1 ks Rajče
1 ks Červená cibule
80 g Chléb
1 sní. Petržel
Citrónová kůra
1 sní. Kopr
100 ml Olivový olej
2 strou. Česnek
1 špet. Sůl
Olivový olej
1 špet. Sůl
1 špet. Pepř
Citrónová šťáva
Příprava
Fáze 1 /6
Květák zbavte listů, z jeho středu odkrojte 2-3 plátky cca 2 cm “steaku” osolte a potřete olejem. Dejte grilovat do Optigrillu z obou stran, cca na 10 minut, na manuální režim rare (žlutá) 180°C.
Fáze 2 /6
Steaky poté dejte zapéct do zapékací mísy na cca dalších 10 minut na manuální režim rare (žlutá) 180°C (pro grily bez zapékací mísy dejte zapéct do klasické trouby).
Fáze 3 /6
Na salsu otrhejte lístky petržele a nakrájejte spolu s koprem. Česnek nakrájejte na tenké plátky a přidejte olivový olej, osolte, opepřete a nastrouhejte kůru z citronu. Vše smíchejte.
Fáze 4 /6
Nakrájejte si papriky na větší kusy, rajče na půl a cibuli na dva díly a dejte opéct na rozložený gril, ze všech stran, dokud nechytnou tmavou barvu. Starý chléb nakrájejte na větší kusy, smíchejte s lžicí olivového oleje a také dejte opéct na rozložený gril. Grilujte na manuální režim medium (oranžová) cca 10 minut.
Fáze 5 /6
Všechny ingredience na omáčku Romesco dejte do mixéru s olivovým olejem, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a rozmixujte na hladké pyré.
Fáze 6 /6
Servírujte omáčku Romesco, doprostřed dejte pečený steak z květáku a ten polijte salsou.