Smetanová pizza se sýrem ricotta a brokolicí
- Celková doba 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
1 pizza Těsto na pizzu
10 g Mouka
125 g Ricotta
1 Brokolice
2 Česnek
100 g Sýr mozzarella
2 pl. Parmezán
1 pl. Extra panenský olivový olej
Sůl a pepř
1 špet. Drcená červená paprika
Listy bazalky
Příprava
Fáze 1 /6
Dno nádoby vysypte moukou. Rozbalte těsto a dejte ho do přístroje.
Fáze 2 /6
Na těsto rozetřete v rovnoměrné vrstvě ricottu a ponechte úzký okraj. Na ricottu položte růžičky brokolice (blanšírované ve vroucí osolené vodě) a posypte je nasekaným česnekem. Posypte mozzarellou a parmazánem a zakápněte olivovým olejem. Osolte a opepřete a přidejte drcenou červenou papriku.
Fáze 3 /6
Spusťte pečení.
Fáze 4 /6
V polovině pečení otevřete rukojeť oběma rukama, abyste zkontrolovali, zda je pizza upečená. V případě potřeby ji otočte, aby se upekla rovnoměrně.
Fáze 5 /6
Po upečení otevřete rukojeť oběma rukama a pizzu opatrně vyndejte.
Fáze 6 /6
Pizzu ozdobte lístky čerstvé bazalky, nakrájejte a můžete podávat!