Skořicové šneky
- Celková doba 3 hod. 50 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 3 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
Ingredience na těsto:
4 g Sušené pekařské droždí (1 lžička)
5 cl Vlažná voda
400 g Hladká bílá mouka
30 g Cukr krupice
2 špet. Jemnozrnná sůl
50 g Rozpuštěné máslo
10 cl Teplé mléko
1 Vejce
Ingredience na náplň:
100 g Změklé máslo
60 g Cukr krupice
1 pl. Mletá skořice
0.5 čl Vanilkový extrakt
1 čl Mouka
1.5 čl Mléko
Příprava
Fáze 1 /10
Do misky nalijte teplou vodu a vložte droždí. Zamíchejte a nechte 5 minut odpočívat.
Fáze 2 /10
V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte droždí rozpuštěné v teplé vodě. Uprostřed udělejte důlek. Přilijte rozpuštěné máslo, mléko a přidejte vejce.
Fáze 3 /10
Míchejte a hněťte ručně nebo v kuchyňském robotu 5 až 8 minut. Těsto dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte 2 hodiny kynout při pokojové teplotě.
Fáze 4 /10
Příprava náplně: máslo, cukr, skořici a vanilkový extrakt dejte do mísy a vyšlehejte do homogenní směsi. Dejte stranou.
Fáze 5 /10
Válečkem rozválejte těsto na obdélník a stěrkou na ně rozetřete náplň. Těsto smotejte do tvaru salámu a nakrájejte na 2 cm silné plátky.
Fáze 6 /10
Kulatou formu o průměru 23 cm vysypejte moukou. Kolečka těsta položte na plocho vedle sebe do formy. Nechte kynout další 1 hodinu při pokojové teplotě.
Fáze 7 /10
Skořicové šneky potřete mlékem.
Fáze 8 /10
Formu položte na mřížku. Mřížku dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 9 /10
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 180 °C a nastavte dobu pečení na 30 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 10 /10
Podávejte teplé nebo studené.