Skořicové šneky
- Celková doba 2 hod. 15 min
- 25 min
Příprava - 20 min
Vaření - 1 hod. 30 min
Chlazení
Přísady
12 díly
35 g Droždí
15 g Cukr
8 g Vanilkový cukr
30 cl Mléko
480 g Hladká mouka
75 g Máslo
5 g Sůl
100 g Čerstvý krémový sýr
30 g Máslo
100 g Moučkový cukr
50 g Máslo
80 g Cukr
10 g Skořice
Příslušenství
Hnětací hák Flex metla
Příprava
Fáze 1 /12
Do mísy stroje vložte droždí, cukr, vanilkový cukr, vlijte vlažné mléko a stiskněte "Start".
Fáze 2 /12
Ke směsi přidejte mouku, kousky měkkého másla a sůl a stiskněte "Start".
Fáze 3 /12
Nechte kynout alespoň 1 hodinu, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Fáze 4 /12
Na náplň rozpusťte v hrnci máslo a smíchejte ho s cukrem a skořicí podle chuti.
Fáze 5 /12
Těsto rozválejte na pomoučené ploše na obdélník o velikosti cca 35 na 50 cm.
Fáze 6 /12
Těsto potřete rozpuštěným máslem.
Fáze 7 /12
Srolujte od delší strany do rolády a nakrájejte na 12 plátků.
Fáze 8 /12
Skořicové bochánky dejte na plech a nechte ještě 30 minut kynout.
Fáze 9 /12
Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů.
Fáze 10 /12
Skořicové bochánky pečte cca 20 minut.
Fáze 11 /12
Jakmile jsou skořicové bochánky v troubě, připravte si polevu. V samostatné misce smíchejte čerstvý krémový sýr, změklé máslo a moučkový cukr.
Fáze 12 /12
Vyjměte skořicové bochánky z trouby a poté je ihned potřete polevou.