Selský cuketový koláč
- Celková doba 1 hod. 10 min
- 12 min
Příprava - 58 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 Malé cukety
3 strou. Česnek
0.5 Citrón
2 čl Nasekaný tymián nebo provensálské bylinky
1 pl. Olivový olej
200 g Čerstvý kozí sýr (nebo smetanový sýr)
1 pl. Strouhanka
Sůl, pepř
1 Listové těsto
Příprava
Fáze 1 /5
Opláchněte a nakrájejte cukety na plátky silné 0,5 cm. Oloupejte a rozmačkejte stroužky česneku. Nastrouhejte kůru z poloviny citronu a smíchejte ji s polovinou tymiánu, polovinou olivového oleje, čerstvým sýrem, strouhankou, solí a pepřem.
Fáze 2 /5
Plech na pizzu vložte do horní přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Zavřete dvířka. Nastavte program GRILL na 13 minut při teplotě 200 °C, aby se plech předehřál.
Fáze 3 /5
Ustřihněte kus pečicího papíru na velikost plechu na pizzu. Na pečicím papíru, který použijete jako vodítko pro velikost, vyválejte listové těsto. Těsto propíchejte vidličkou. Směs sýru natřete do prostředka, aniž byste zatřeli okraje pečicího papíru. Navrch položte plátky cukety, zbývající tymián a olej a okraje těsta přehněte přes náplň tak, aby koláč nepřesahoval okraje pečicího papíru.
Fáze 4 /5
Až bude plech horký, pomocí pečicího papíru dejte koláč na plech do prostřední přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Zavřete dvířka. Nastavte program PIZZA na 20 minut při teplotě 190 °C.
Fáze 5 /5
Po 20 minutách vyjměte plech z fritézy Easy Fry Oven & Grill a pomocí obracečky odstraňte pečicí papír. Plech vraťte zpět do fritézy, zavřete dvířka a pokračujte v pečení při teplotě snížené na 180 °C.