Samosy s mozzarellou a cherry rajčaty
- Celková doba 35 min
- 30 min
Příprava - 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
40 g Piniové oříšky
16 Cherry rajčata
250 g Mozzarella (2 kuličky)
20 list Bazalka
20 g Strouhaný parmazán
4 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
8 list Brick těsto
30 g Rozpuštěné máslo
Příslušenství
Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /7
Piniové oříšky dejte na rozpálenou pánev bez oleje nebo másla a za stálého míchání je několik minut opékejte, dokud lehce nezhnědnou. Piniové oříšky nasypte do misky a dejte stranou.
Fáze 2 /7
Cherry rajčata nakrájejte na 4 nebo více dílů, pokud jsou velká. Mozzarellu nakrájejte na 1 cm silné plátky a poté na tyčinky. Tyčinky nakrájejte na kostičky. Mozzarellu a rajčata dejte do mísy. Listy bazalky nahrubo nasekejte a přidejte je do mísy. Přidejte parmazán, opražené piniové oříšky, polovinu olivového oleje, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
Fáze 3 /7
Z plátu brick těsta podélně po celé délce nařežeme 2 obdélníkové pruhy o šířce 8 cm. Pruh těsta si položte podélně před sebe a odlepte ho od papíru. Položte ho zpět na papír. Lžíci náplně rozprostřete na pruh těsta od shora dolů a úplně dole si nechte kousek místa bez náplně. Levý dolní roh uchopte mezi prsty a přeložte těsto směrem nahoru a doprava, čímž vytvoříte první trojúhelník.
Fáze 4 /7
Znovu přeložte těsto stejným způsobem, ale tentokrát směrem doleva, aby vznikl druhý trojúhelník. Překládání doleva a doprava opakujte, dokud nesložíte celý pruh brick těsta do naplněného trojúhelníku. Zbyde vám malý trojúhelník těsta. Pomocí mašlovačky ho lehce pomažte máslem a zastrčte do vzniklého otvoru. Stejným způsobem připravte i ostatní samosy. Připravíte tak 16 samos.
Fáze 5 /7
Samosy potřete zbylým olivovým olejem a vložte je do fritovacího koše. Fritovací koš dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 6 /7
Přístroj zapněte. Zvolte program AIR FRY (smažení vzduchem) při 200 °C a nastavte dobu smažení na 5 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 7 /7
V případě potřeby smažte déle, aby samosy zhnědly podle vašich představ.