Salát s grilovanou chobotnicí, citrónem a kapary
- Celková doba 20 min
- 20 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (11)
Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill+ XL Snacking & Baking se zapékací mísou GC724D12 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
500 g Chobotnice
1 ks Citrón
5 pl. Olivový olej
25 g Kapary
1 ks Červená cibule
125 g Rukola
150 g Červená paprika
125 g Hrách
Sůl
Pepř
Příprava
Fáze 1 /4
Chobotnici i s tělem a chapadly omyjte. Chobotnici rozkrojte, abyste ji otevřeli, a položte naplocho na prkénko vnitřkem nahoru. Nožem na chobotnici vykrájejte mřížku. Nakrájejte ji na kousky o velikosti 5 až 6 cm. Na stejnou délku nakrájejte i chapadla.
Fáze 2 /4
Smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, kapary a polovinu na jemno nasekané červené cibule. Chobotnici poválejte ve čtvrtině octové zálivky, osolte a opepřete.
Fáze 3 /4
Zapněte gril. Zvolte program MOŘSKÉ PLODY a stiskněte tlačítko OK. Po předehřátí přístroje dejte chobotnici na gril (může být nutné ve více dávkách) a gril zavřete. Pečte, dokud se na displeji nezobrazí „středně propečené“ nebo dokud se nerozsvítí oranžová kontrolka.
Fáze 4 /4
Grilovanou chobotnici smíchejte se zbytkem octové zálivky, zbytkem nasekané červené cibule, proužky grilované papriky a vařeným hráškem. Podávejte s rukolou.