Rajčatový koláč
- Celková doba 38 min
- 10 min
Příprava - 28 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Linecké těsto
4 Rajčata
2 pl. Dijonská hořčice
125 g Strouhaný ementál nebo sýr Gruyère
1 pl. Provensálské bylinky
2 pl. Olivový olej
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Linecké těsto rozbalte a dejte do vymazané koláčové formy o průměru 24 cm nebo na děrovaný rošt. Těsto na dně koláče propíchejte vidličkou, aby se během předpečení nenafouklo.
Fáze 2 /7
Formu dejte do přístroje. Začněte péci, abyste těsto předpekli. Zkontrolujte, zda se těsto nenafouklo. V případě potřeby ho ještě propíchněte vidličkou.
Fáze 3 /7
Koláč z přístroje nevyndávejte. Základ potřete hořčicí. Na hořčici naskládejte plátky rajčat tak, aby se trochu překrývaly. Posypte strouhaným sýrem a provensálskými bylinkami. Pokapejte trochu olivovým olejem, osolte a opepřete.
Fáze 4 /7
Spusťte pečení.
Fáze 5 /7
V polovině pečení otevřete rukojeť oběma rukama, abyste zkontrolovali, zda je koláč upečený. V případě potřeby ho pootočte, aby se upekl rovnoměrně.
Fáze 6 /7
Po upečení otevřete rukojeť oběma rukama a koláč opatrně vyndejte.
Fáze 7 /7
Před krájením a podáváním nechte koláč několik minut odpočinout.