Plněná rajčata
- Celková doba 1 hod.
- 20 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
6 Velká rajčata k plnění
1 plá. Toustový chléb
10 cl Mléko
0.5 Bílá cibule
250 g Klobásové maso
250 g Mleté maso
1 strou. Česnek
0.5 čl Italské koření
2 čl Pálivá hořčice
Sůl, pepř
50 g Rajčatové pyré
1 pl. Olivový olej
Máslo
Příprava
Fáze 1 /8
Rajčata omyjte, osušte a odkrojte tenký plátek z vršku rajčete. Odkrojky použijete jako víčka.
Fáze 2 /8
Rajčata opatrně vydlabejte, aniž byste propíchli dno. Dužinu rozmixujte, osolte, opepřete, přidejte olivový olej a dejte stranou.
Fáze 3 /8
V misce namočte plátky chleba do mléka. Oloupejte a nakrájejte cibuli na jemno.
Fáze 4 /8
Maso na klobásy a mleté maso dejte do mísy. Přidejte nakrájenou cibuli a oloupaný a lisovaný česnek. Chléb promačkejte mezi prsty a přidejte ho do nádivky spolu s mlékem. Přidejte italské koření a hořčici. Dochuťte solí a pepřem. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby vznikla hladká nádivka.
Fáze 5 /8
Rajčata naplňte nádivkou tak, aby nahoře vyčníval malý kopeček nádivky. Na každé rajče položte kousek másla a přiklopte je víčkem.
Fáze 6 /8
Rajčata naaranžujte na desku. Zbylou dužinu nalijte mezi rajčata. Desku dejte do spodní polohy trouby.
Fáze 7 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 180 °C a nastavte dobu pečení na 40 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 8 /8
Podávejte teplé. Podávejte s bílou rýží.