Plněná rajčata
- Celková doba 50 min
- 25 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
2 Velká rajčata
0.5 tenký plátek Bílý chléb
3 cl Mléko
0.5 Bílá cibule
0.5 strou. Česnek
85 g Klobásové maso
85 g Mleté maso
1 čl Pálivá hořčice
0.25 čl Italské bylinky
0.5 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /5
Omyjte a osušte rajčata. Z každého rajčete odřízněte vršek. Opatrně je vydlabejte, aniž byste propíchli dno.
Fáze 2 /5
V nádobě namočte krajíc chleba do mléka. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte do mléka. Přidejte maso na klobásy, mleté maso, hořčici a italské bylinky. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby vznikla hladká nádivka. Dochuťte kořením.
Fáze 3 /5
Rajčata naplňte nádivkou tak, aby nahoře vyčníval malý kopeček nádivky. Přiklopte vršky rajčat.
Fáze 4 /5
Použijte formu přiměřeně velkou vzhledem k velikosti přístroje. Rajčata naaranžujte do formy a pokapejte olivovým olejem. Formu dejte do přístroje s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 5 /5
Vychutnejte si je s přílohou podle vlastního výběru!