Pizza Margherita
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 35 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Těsto na pizzu
125 g Mozzarella
7.5 cl Rajčatová omáčka
1 cl Olivový olej
5 g Sůl
1 Bazalka
Příprava
Fáze 1 /10
Tento recept vyžaduje základní přípravu: těsto na pizzu. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na těsto na pizzu najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 15 minut a 2 hodiny odležení v lednici.
Fáze 2 /10
Předehřejte troubu bez ventilace na teplotu 220 stupňů.
Fáze 3 /10
Formu na pizzu vymažte olivovým olejem.
Fáze 4 /10
Těsto rozválejte na plechu na pizzu a prsty jej roztáhněte až do okrajů.
Fáze 5 /10
Mozzarellu nakrájejte nožem a dejte stranou do samostatné misky.
Fáze 6 /10
Pomocí lžíce rozetřete na těsto rajčatovou omáčku.
Fáze 7 /10
Lehce posolte.
Fáze 8 /10
Vložte do trouby a pečte 15 minut při 220 stupních.
Fáze 9 /10
Vyjměte pizzu z trouby, přidejte mozzarellu a pečte 5 minut při 220 stupních.
Fáze 10 /10
Před podáváním posypte lístky čerstvé bazalky.