Piri-piri hovězí kebaby
- Celková doba 2 hod. 27 min
- 20 min
Příprava - 7 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (16)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
480 g Hovězí maso na kebab
13 cl Extra panenský olivový olej
125 g Slané máslo, rozpuštěné
8 cl Citronová šťáva
5 cl Pálivá omáčka
1 pl. Sladká paprika
1 čl Mletý koriandr
1 čl Sůl
0.5 čl Černý pepř
3 strou. Stroužky česneku
3 Zelené cibulky
3 pl. Hladkolistá petržel
2 list Bobkové listy, rozdrobené
1 cm Kus čerstvého zázvoru
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience: nahrubo nakrájejte zelenou cibulku a stroužky česneku, aby bylo mixování snadnější.
Fáze 2 /9
Všechny ingredience na marinádu dejte do mixéru: olivový olej, rozpuštěné máslo, citronovou šťávu, chilli omáčku, mletou papriku, koriandr, sůl, pepř, česnek, zelenou cibulku, petržel, bobkový list a zázvor. Vše mixujte, dokud nevznikne hladká marináda.
Fáze 3 /9
Jakmile je marináda hotová, přelijte jí hovězí maso určené ke grilování a nakrájené na kostky. Ujistěte se, že se marináda dostala na všechny kousky masa.
Fáze 4 /9
Mísu zakryjte potravinářskou fólií nebo poklicí a nechejte hovězí maso marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, pro intenzivnější chuť ideálně přes noc.
Fáze 5 /9
Marinované hovězí kostky napíchněte na jehly.
Fáze 6 /9
Vložte špízy do spotřebiče vybaveného podložkou. Spusťte proces grilování.
Fáze 7 /9
V polovině grilování kebaby otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení.
Fáze 8 /9
Jakmile jsou kebaby ugrilované, špízy vyjměte a před podáváním nechejte několik minut odpočinout.
Fáze 9 /9
Hovězí špízy piri piri podávejte s rýží, grilovanou zeleninou nebo salátem.