Piškotový dort Victoria
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 15 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
10 g Rozpuštěné máslo
225 g Mírně solené máslo
225 g Cukr krupice
4 Vejce
225 g Hladká bílá mouka
1 sáček Kypřicí prášek do pečiva (11 g)
2 špet. Sůl
1 pl. Plnotučné mléko
6 pl. Malinová marmeláda
1 pl. Moučkový cukr
Příprava
Fáze 1 /8
Formu o průměru 20 cm a výšce 6 cm vymažte máslem a dejte do chladničky.
Fáze 2 /8
V nádobě kuchyňského robotu se šlehacím nástavcem nebo pomocí elektrického mixéru rozmixujte změklé mírně solené máslo a cukr do krémové konzistence. Přidejte po jednom vejce a dobře promíchejte.
Fáze 3 /8
Přidejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, sůl a mléko a trochu promíchejte, jen aby se mouka spojila s ostatními přísadami.
Fáze 4 /8
Nalijte těsto do máslem vymazané formy a uhlaďte povrch. Formu položte na mřížku. Mřížku dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 5 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 170 °C a nastavte dobu pečení na 1 hodinu. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 6 /8
Okraje dortu by se měly od stěn formy mírně odklonit. Zkontrolujte, zda je dort upečený, zapíchnutím čepele nože do středu těsta. Měli byste nůž vytáhnout suchý. Nechte 10 minut vychladnout, pak vyjměte z formy a položte na mřížku.
Fáze 7 /8
Když dort zcela vychladne, rozkrojte ho horizontálně v polovině, aby vznikly 2 kruhy. Jednu polovinu potřete malinovou marmeládou a druhou přiklopte jako sendvič.
Fáze 8 /8
Povrch posypte moučkovým cukrem a ozdobte červeným ovocem.