Pečené kuře s domácími hranolky
- Celková doba 1 hod. 55 min
- 25 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
800 g Brambory
3 pl. Kuchyňský olej
Sůl, pepř
Petržel
1 ks Kuře
0.5 ks Citrón
1 čl Paprika
0.5 čl Sušený česnek
0.5 čl Sušená cibule
1 čl Oregáno
Sůl, pepř
1 pl. Olivový olej
Příprava
Fáze 1 /9
Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky. Dejte do mísy a zalijte studenou vodou. Nechte 30 minut odpočívat.
Fáze 2 /9
Kuře potřete polovinou citrónu. V misce smíchejte papriku, česnek, cibuli, oregano, sůl a pepř. Kůži kuřete potřete olivovým olejem a posypte kořením.
Fáze 3 /9
Brambory nechte okapat a osušte je utěrkou. Smíchejte brambory, olej, sůl a pepř.
Fáze 4 /9
Zapněte nádobu č. 1. Na desku v nádobě č. 1 položte kuře prsy dolů.
Fáze 5 /9
Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program HRANOLKY na 50 minut při teplotě 200 °C. Hranolky dejte na desku v nádobě č. 2.
Fáze 6 /9
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 7 /9
Každých 10 minut prohoďte košík, abyste hranolky zamíchali. V případě potřeby zamíchejte vařečkou. V případě potřeby opakujte.
Fáze 8 /9
Zkontrolujte, zda jsou hranolky dozlatova a křupavé. V případě potřeby dobu pečení prodlužte. Osolte a opepřete. Před podáváním posypte čerstvě nasekanou petrželkou.
Fáze 9 /9
Ihned podávejte. Kuře potřete výpekem a podávejte se zbytkem výpeku v omáčníku.