Domácí hranolky
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
700 g Čerstvé bramborové hranolky
3 pl. Olivový olej
3 pl. Paprika
Sůl a pepř
Provensálské bylinky nebo sušený česnek
Příprava
Fáze 1 /5
Brambory omyjte, oloupejte a dobře osušte. Nakrájejte je na hranolky o tloušťce asi 1 cm. Dbejte na to, aby byly stejně velké a rovnoměrně se propekly.
Fáze 2 /5
Ve velké míse smíchejte bramborové hranolky s olivovým olejem, paprikou, solí a pepřem. Pro lepší chuť můžete přidat trochu provensálských bylinek nebo sušeného česneku.
Fáze 3 /5
Hranolky dejte do přístroje tak, aby se nepřekrývaly, čímž se zlepší cirkulace horkého vzduchu. Spusťte pečení.
Fáze 4 /5
V polovině pečení košem zatřeste, aby se hranolky upekly rovnoměrně.
Fáze 5 /5
Oběma rukama otevřete rukojeť a hranolky vyndejte. Podávejte hned s omáčkou podle vašeho výběru.