Panettone
- Celková doba 7 hod. 45 min
- 50 min
Příprava - 50 min
Vaření - 6 hod. 5 min
Chlazení
Přísady
8 os.
650 g Chlebová mouka manitoba
10 cl Voda
20 g Sušené pivovarské kvasnice
3 Vejce
2 Žloutky
130 g Moučkový cukr
130 g Máslo
13 g Mořská sůl
130 g Kandované míchané ovoce (pomeranč, citron, cedr)
1 Pomeranč
1 Citrón
235 g Rozinky
20 cl Voda
1 Bílek
65 g Mandlová mouka
130 g Celé loupané mandle
13 g Kukuřičný škrob
130 g Moučkový cukr
10 cl Voda
Příslušenství
Hnětací hák Flex metla
Příprava
Fáze 1 /12
Do mísy stroje nasypte mouku, přidejte pivovarské droždí, cukr, změklé máslo na malé kousky, celá vejce, žloutek, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vodu a stiskněte "Start".
Fáze 2 /12
Rozinky dejte do samostatné misky s horkou vodou a nechte 5 minut nasáknout, poté dobře sceďte.
Fáze 3 /12
Přidejte směs rozinek a vody, sůl a kandované ovoce do těsta v míse stroje a stiskněte "Start".
Fáze 4 /12
Vyjměte těsto z mísy a vyválejte ho na pracovním stole, aby získalo pěkný kulatý tvar.
Fáze 5 /12
Vložte zpět do mísy a utěsněte potravinářskou fólií. Nechte na teplém místě přes 3 hodiny odležet.
Fáze 6 /12
Po dokončení vyjměte těsto z mixovací nádoby a znovu jej vyválejte do kulatého tvaru, poté vložte do vymazané válcové formy.
Fáze 7 /12
Těsto přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 3 hodiny odpočívat.
Fáze 8 /12
Do umyté mixovací nádoby dejte bílek, kukuřičný škrob, vodu, pudinkový cukr a mandlovou mouku a stiskněte "Start".
Fáze 9 /12
Předehřejte troubu na 185 stupňů.
Fáze 10 /12
Stěrkou potřete povrch těsta směsí, celé mandle dejte navrch a posypte moučkovým cukrem.
Fáze 11 /12
Formu vložte na spodní úroveň do trouby a pečte 50 minut na 185 stupňů.
Fáze 12 /12
Vyjměte z trouby a nechte vychladnout na mřížce.