Neapolský růžový dort
- Celková doba 3 hod. 37 min
- 1 hod. 30 min
Příprava - 1 hod. 37 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
8 os.
1 Sladké těsto na dort (12 os.)
1 čl Vanilková esence
1 g Červené potravinářské barvivo
20 g Hořký kakaový prášek
750 g Změklé máslo
250 g Moučkový cukr
2 pl. Citronová šťáva
30 g Mléko
15 g Hořký kakaový prášek
1 g Červené potravinářské barvivo
2 čl Vanilková esence
Příslušenství
Šlehač Flex metla
Příprava
Fáze 1 /13
Tento recept vyžaduje základní přípravu: sladké těsto na dort (12 osob). Připravili jste si ho, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na sladké těsto na dort najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.
Fáze 2 /13
Těsto na dort rozdělte na tři části do tří různých misek. Do první misky přidejte vanilkovou esenci. Do druhé misky přidejte červené potravinářské barvivo a do třetí misky kakaový prášek. Tyto tři směsi dobře promíchejte, abyste získali hladkou konzistenci.
Fáze 3 /13
Troubu předehřejte na 170°C.
Fáze 4 /13
Použijte dortovou formu o průměru 15 cm nebo dortovou formu vyloženou pečicím papírem. Každou směs pečte jednu po druhé 24 minut. Špičkou nože zkontrolujte, zda jsou hotové. Těsto by se na nůž nemělo lepit. Získáte tak tři různé barevné dorty pro sestavení vašeho neapolského dortu. Nechte vychladnout na mřížce.
Fáze 5 /13
Udělejte máslový krém. Do mísy mixéru s připojenou metlou nalijte máslový krém, moučkový cukr, citronovou šťávu a mléko. Zmáčkni ‚Start'.
Fáze 6 /13
Pomocí špachtle seškrábněte strany. Zmáčkni ‚Start'. Měli byste získat hladký krém.
Fáze 7 /13
Do misky dejte 230 g máslového krému. Přidejte 15 g hořkého kakaového prášku. Dobře promíchejte metličkou.
Fáze 8 /13
Do misky dejte 280 g máslového krému. Přidejte 1 g červeného potravinářského barviva. Dobře promíchejte metličkou.
Fáze 9 /13
Do třetí misky dejte 500 g máslového krému. Přidejte 2 lžičky vanilkové esence. Dobře promíchejte metličkou.
Fáze 10 /13
Sestavte si svůj neapolský dort. Umístěte čokoládový dort na talíř. Po celém povrchu rozetřete 50 g máslového krému. Umístěte růžový dort a vytvořte druhou vrstvu. Po celém povrchu rozetřete 50 g vanilkového máslového krému. Umístěte vanilkový dort na třetí patro.
Fáze 11 /13
Naplňte tři plnící sáčky s drážkovanými tryskami (14 mm) třemi máslovými krémy.
Fáze 12 /13
Začněte tím, že spodní část čokoládového dortu ozdobíte dokola čokoládovými růžičkami.
Fáze 13 /13
Opakujte s dalšími dvěma krémy. Zbylým vanilkovým krémem naneste na vršek dortu růže. Krém před podáváním nechte 30 minut ztuhnout v lednici.