Mrkvové cupcaky s mascarpone
- Celková doba 1 hod. 58 min
- 20 min
Příprava - 38 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
15 kusů
2 ks Vejce
160 mm Řepkový olej
200 g Třtinový cukr
1 lžička Vanilkové aroma
160 g Hladká mouka
1 lžička Prášek do pečiva
0.5 lžička Sůl
1 lžička Skořice
250 g Mrkev
500 g Mascarpone
150 g Krémový sýr
150 g Moučkový cukr
400 ml Smetana ke šlehání
0.5 lžička Mletá vanilka
250 g Neloupané mandle
Příslušenství
Šlehač Strouhání a plátky Mixér
Příprava
Fáze 1 /11
Jako první si nastrouháme mrkev pomocí food processoru s kotoučem na jemné strouhání (kotouč G1).
Fáze 2 /11
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse robota si vyšleháme společně vejce, olej, cukr a vanilkové aroma.
Fáze 3 /11
Přidáme všechny smíchané sypké suroviny, tedy mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl, a opět metlou promícháme.
Fáze 4 /11
Na závěr špachtlí přimícháme nastrouhanou mrkev. Těsto po 2 lžičkách rozdělíme do košíčků do formy na muffiny.
Fáze 5 /11
Muffiny pečeme na 180 stupňů cca 22 minut. Během pečení kontrolujeme zapíchnutím špejle do středu těsta. Pokud vyjde čistá, muffiny můžeme vyndat a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
Fáze 6 /11
Do mísy robota dáme mascarpone, krémový smetanový sýr, moučkový cukr, vanilku a smetanu ke šlehání. Nejprve šleháme na nízkých otáčkách asi 30 sekund a následně 3 minuty šleháme na vysoké rychlosti. Krém odložíme zatím do ledničky.
Fáze 7 /11
Mandle dáme na plech vyložený pečicím papírem a opražíme je asi na 6 minut a 180 stupňů Celsia v troubě. Poté je necháme chvíli vychladnout.
Fáze 8 /11
Mandle po vychladnutí rozmixujeme na hladký tekutý krém.
Fáze 9 /11
Do vychladlých muffinů uděláme nožem uprostřed díru a pomocí cukrářského sáčku je trochu naplníme připraveným oříškovým máslem.
Fáze 10 /11
Stejně tak si i mascarpone krém přesuneme do cukrářského sáčku a pomocí vroubkovité špičky nastříkáme na muffiny připravený krém.
Fáze 11 /11
Cupcaky nakonec ozdobíme podle vlastní chuti, například oříšky nebo čokoládou.