Losos glazovaný pomerančem a javorovým sirupem
- Celková doba 2 hod. 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (6)
Přísady
4 os.
4 Steak z lososa
12 cl Pomerančový džus
1 pl. pomerančová kůra
2 pl. Javorový sirup
1 pl. Celozrnná hořčice
0.5 čl Paprika
0.5 čl Kurkuma
0.5 čl Mletý zázvor
20 g Pekanové ořechy
1 pl. Petržel
Příprava
Fáze 1 /5
Do misky nalijte pomerančovou šťávu, kůru, javorový sirup, hořčici, papriku, kurkumu a zázvor. Zamíchejte.
Fáze 2 /5
Steaky z lososa uložte do vhodné misky a pokapejte omáčkou. Nechte 2 hodiny marinovat v lednici.
Fáze 3 /5
Zapněte svůj OptiGrill na režim grilování. Boční termostat nastavte do polohy 4. Po předehřátí položte steaky kůží dolů na grilovací desky. Nechte péct 6 minut, poté steaky otočte a dopečte další 4 minuty. Zkontrolujte propečenost.
Fáze 4 /5
Mezitím redukujte zbývající omáčku v hrnci na mírném ohni, dokud se směs nezmění v sirup. Dejte stranou.
Fáze 5 /5
Podávejte steaky z lososa tak, že nalijete navrch omáčku a posypete pekanovými ořechy, petrželkou, několika plátky pomeranče a trochou kůry.