Lahodný pórkový quiche s kari
- Celková doba 50 min
- 15 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
6 os.
2 pl. Olivový olej
300 g Pórek (2)
0.5 Cibule
100 g Uzená slanina
3 Vejce
30 cl Smetana (30 % tuku)
5 cl Mléko
1 čl Kari v prášku
0.5 čl Sůl
Pepř
50 g Strouhaný sýr
30 g Parmezán
1 Linecké těsto
2 pl. Strouhanka
Příprava
Fáze 1 /8
Hrušky nakrájejte na kulaté plátky. Opláchněte je. Oloupejte a nakrájejte cibuli na jemno.
Fáze 2 /8
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte plátky pórku, kostičky slaniny a nakrájenou cibuli. Přikryté pokličkou nechte vařit na mírném ohni asi 15 minut, aby pórek pustil šťávu. Pórek by měl být měkký. Slijte vodu. Pánev opláchněte a osušte.
Fáze 3 /8
V míse rozšlehejte vejce. Přidejte smetanu, mléko, kari a sůl. Lehce okořeňte pepřem. Vše prošlehejte a přidejte sýr. Promíchejte.
Fáze 4 /8
Vyválejte linecké těsto, vložte ho do 24 cm koláčové formy a nožem odřízněte přebytečné části.
Fáze 5 /8
Základ quiche posypte strouhankou. Na těsto rozložte pórek, cibuli a slaninu. Nalijte směs vajec, smetany a kari.
Fáze 6 /8
Zapékací mísu s quichem dejte na grilovací mřížku. Mřížku se zapékací mísou dejte do spodní polohy v troubě.
Fáze 7 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 180 °C a nastavte dobu pečení na 35 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 8 /8
Podávejte teplé nebo horké. Podávejte se zeleným salátem.