Lahodný pórkový quiche s kari
- Celková doba 53 min
- 20 min
Příprava - 33 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Linecké těsto
3 Pórek
1 pl. Kari v prášku
4 Vejce
20 cl Smetana na vaření
100 g Sýr ementál
2 pl. Rostlinný olej
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Linecké těsto rozbalte a dejte do vymazané koláčové formy o průměru 24 cm nebo na děrovaný rošt. Těsto na dně koláče propíchejte vidličkou, aby se během předpečení nenafouklo.
Fáze 2 /7
Základ koláče dejte do přístroje. Začněte péct, aby se koláč předpekl.
Fáze 3 /7
Mezitím na pánvi rozehřejte rostlinný olej a asi 5 minut na něm restujte pórek s kari kořením, dokud nezměkne. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 4 /7
Ve druhé míse rozšlehejte vejce se smetanou. Dochuťte solí a pepřem a dobře zamíchejte.
Fáze 5 /7
Když je těsto předpečené, nevyndávejte ho z přístroje. Na těsto rozprostřete pórkovou směs a zalijte ji směsí vajec a smetany. Posypte strouhaným sýrem. Spusťte pečení.
Fáze 6 /7
V polovině pečení otevřete rukojeť oběma rukama, abyste zkontrolovali, zda je koláč upečený. V případě potřeby ho pootočte, aby se upekl rovnoměrně.
Fáze 7 /7
Po upečení otevřete rukojeť oběma rukama a koláč opatrně vyndejte. Před krájením a podáváním nechte koláč několik minut odpočinout.