Kuřecí koláč
- Celková doba 4 hod. 40 min
- 5 min
Příprava - 3 hod. 15 min
Vaření - 1 hod. 20 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
25 cl Mléko 3,2 %
40 g Cukr
6 g Sušené droždí
1 pl. Pšeničná hladká mouka
400 g Pšeničná hladká mouka
50 g Máslo
1 Vejce
1 Žloutek
1 špet. Sůl
1100 g Kuře
1 Cibule
650 g Bramborová kaše
1 špet. Sůl
1 cl Rostlinný olej
1 Žloutek
3 cl Mléko
Příslušenství
Hnětací hák Flex metla
Příprava
Fáze 1 /13
Kuře vařte 1,5–2 hodiny.
Fáze 2 /13
Na rostlinném oleji orestujte nakrájenou cibuli. Bramborovou kaši smíchejte s cibulí a dochuťte solí.
Fáze 3 /13
Kuřecí maso oddělte od kostí a kůže a nakrájejte na malé kousky.
Fáze 4 /13
Mléko zahřejte v hrnci na 30-35 stupňů. Rozpusťte cukr, 1 polévkovou lžíci mouky a droždí v mléce a nechte na teplém místě 12-15 minut odstát.
Fáze 5 /13
Mouku prosejte přes síto do samostatné mísy.
Fáze 6 /13
V pánvi rozpusťte máslo.
Fáze 7 /13
Do mísy stroje přidejte vejce. Stiskněte "Start".
Fáze 8 /13
K vejcím přidejte mouku, mléko s droždím, máslo a špetku soli. Stiskněte "Start".
Fáze 9 /13
Přeneste těsto do samostatné mísy a nechte 60 minut kynout.
Fáze 10 /13
Těsto rozválejte a vložte do zapékací formy. Náplň rozetřete po povrchu těsta. Okraje vytáhněte směrem ke středu a zajistěte tak, aby náplň nevytekla.
Fáze 11 /13
Povrch potřete směsí žloutku a mléka. Počkejte 20 minut.
Fáze 12 /13
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Fáze 13 /13
Koláč pečte na 170-180 stupňů po dobu 40 minut s prouděním vzduchu. Potom na 160 stupňů po dobu 20-25 minut.