Kuřecí kebab
- Celková doba 4 hod. 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 4 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
500 g Vykostěná kuřecí stehna bez kůže
250 g Jogurt
1 pl. Olivový olej
1 čl Sůl
4 pl. Citrónová šťáva
2 strou. Česnek
2 čl Paprika
1 čl Římský kmín
1 čl Mletý koriandr
50 ml Mléko
60 g Majonéza
1 čl Tymián
2 čl Nasekaná petrželka
1 Nasekaná šalotka
1 čl Sušený česnek
Sůl, pepř
150 g Listový salát
1 Rajče
1 Červená cibule
4 Libanonské placky
Příprava
Fáze 1 /5
V míse smíchejte polovinu jogurtu, olivový olej, sůl, polovinu citrónové šťávy, nasekaný česnek, papriku, kmín a sušený koriandr. Přidejte kuřecí maso na kousky a dobře promíchejte, aby se směsí pokrylo. Nechte marinovat v chladničce alespoň 4 hodiny.
Fáze 2 /5
Kuřecí kousky vyndejte z marinády a každý kousek napíchněte paralelně na špejle, abyste vytvořili kebab.
Fáze 3 /5
Zapněte gril OptiGrill. Zvolte program KUŘE a stiskněte tlačítko OK. Po předehřátí přístroje položte kebab na gril a gril zavřete. Kebab pečte tak dlouho, dokud se kontrolka nerozsvítí červeně.
Fáze 4 /5
Připravte si bílou omáčku. Smíchejte zbývající jogurt, mléko, majonézu, druhou polovinu citrónové šťávy, nasekaný tymián, petrželku, šalotku a sušený česnek. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 5 /5
Kebab nakrájejte na proužky a podávejte s libanonským chlebem, nasekaným listovým salátem, nasekanými rajčaty, kroužky červené cibule a bílou omáčkou.