Koláč s citronovými pusinkami
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 1 hod.
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 díl. Sladké křehké těsto
10 g Máslo
2 díl. Citrony
125 g Máslo
4 díl. Vejce
150 g Cukr
1 díl. Italské pusinky
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /13
ento recept vyžaduje dvě základní přípravy: křehké těsto a italská pusinka. Máte je již připravené, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na křehké těsto a italská pusinka najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Na sladké křehké těsto potřebujete 2 hodiny 15 minut: 15 minut přípravy a 2 hodiny odležení v lednici.
Fáze 2 /13
Křehké těsto na pracovní ploše vyválejte pomocí válečku na tloušťku 3 až 4 mm.
Fáze 3 /13
Formu vymažte máslem a vložte do ní těsto. Jemně prsty zatlačte na těsto, aby se rozprostřelo až k okraji, přebytečné těsto nechte vyčnívat. Dejte do lednice alespoň na 30 minut.
Fáze 4 /13
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Fáze 5 /13
Nožem odřízněte přebytečné těsto.
Fáze 6 /13
Na těsto položte list papíru na pečení, pokryjte keramickými pečicími perličkami nebo suchými fazolemi, aby se těsto zatížilo, a pečte 15–20 minut při 180 stupních. Dejte stranou.
Fáze 7 /13
V hrnci smíchejte šťávu a kůru z citronů s máslem. Směs nechte rozpustit na mírném ohni.
Fáze 8 /13
Přidejte vejce a cukr do mísy stroje. Stiskněte "Start".
Fáze 9 /13
Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi postupně přilévejte směs rozpuštěného másla a citronové šťávy a nechte stroj běžet.
Fáze 10 /13
Vše vložte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu. Vařte 3 minuty do zhoustnutí.
Fáze 11 /13
Směs nalijte na upečené křehké těsto a nechte 1 hodinu chladit.
Fáze 12 /13
Připravte směs na italské pusinky podle receptu a dejte ji stranou.
Fáze 13 /13
Pomocí sáčku s rýhovanou tryskou naneste pusinky rovnoměrně na dort a poté je opečte pomocí zapékací pistole.