Italský drobenkový koláč Sbrisolona
- Celková doba 1 hod. 55 min
- 40 min
Příprava - 45 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
200 g Mandlová mouka
100 g Kukuřičná mouka
200 g Hladká mouka
10 g Prášek do pečiva
2 Vejce
200 g Máslo
200 g Cukr
2 g Mořská sůl
40 g Mandle, loupané
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /8
Troubu předehřejte na 170 stupňů bez ventilace.
Fáze 2 /8
Do mísy stroje dejte mouku, mandlovou mouku, kukuřičnou mouku a prášek do pečiva a stiskněte "Start".
Fáze 3 /8
Do mísy stroje s předchozí směsí přidejte změklé máslo, sůl, vejce a cukr a stiskněte "Start".
Fáze 4 /8
Nakonec přidejte mandle a stiskněte "Start".
Fáze 5 /8
Těsto dejte na tác a odložte do mrazáku. Nechte 30 minut odpočinout.
Fáze 6 /8
Těsto bude velmi tuhé: nastrouhejte ho struhadlem do vymazané dortové formy.
Fáze 7 /8
Pečte v troubě na 170 stupňů 45 minut.
Fáze 8 /8
Koláč podávejte jednoduše nalámaný na velké kousky, v zimě s jablečným kompotem, v létě s kopečkem vanilkové zmrzliny.