Italská bramborová pizza
- Celková doba 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
1 pizza Těsto na pizzu
2 Brambory
2 pl. Olivový olej
2 Stroužky česneku
1 sní. Čerstvý rozmarýn
100 g Sýr mozzarella
50 g Parmezán
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Brambory nakrájejte na tenké plátky (max. 2 mm), nejlépe mandolínou, aby byly rovnoměrně silné. Plátky ponořte do nádoby naplněné studenou vodou, abyste odstranili přebytečný škrob. Dobře je osušte.
Fáze 2 /8
Plátky brambor smíchejte s olivovým olejem, lisovaným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 3 /8
Dno nádoby posypte moukou. Vyválejte těsto a dejte ho do přístroje.
Fáze 4 /8
Bramborovou směs rovnoměrně rozetřete na těsto a dbejte na to, aby pokryla celý povrch. Brambory posypte mozzarellou a parmezánem.
Fáze 5 /8
Spusťte pečení.
Fáze 6 /8
V polovině pečení otevřete rukojeť oběma rukama, abyste zkontrolovali, zda je pizza upečená. V případě potřeby ji otočte, aby se upekla rovnoměrně.
Fáze 7 /8
Po upečení otevřete rukojeť oběma rukama a pizzu opatrně vyndejte.
Fáze 8 /8
Před krájením a podáváním nechte pizzu několik minut odpočinout.