Gruzínské kuře tabaka se zeleninou
- Celková doba 55 min
- 20 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
300 g Lilek (asi 1 velký)
300 g Červená paprika (asi 1 velká)
300 g Mrkev
150 g Cibule (asi 1 střední)
300 g Masitá rajčata
3 strou. Česnek
1 pl. Nasekaná bazalka
1 pl. Nasekaná petrželka
2 pl. Nasekaný koriandr
0.5 čl Pískavice modrá
0.5 čl Sušený šafrán
0.5 čl Mletý koriandr
0.5 čl Mletý černý pepř
1 čl Sůl
3 pl. Rostlinný olej
15 cl Voda
1 Malé kuře vcelku (1 kg)
5 strou. Česnek
1 čl Sůl
1 pl. Rostlinný olej
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Kuře rozkrojte podél prsou ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež a zploštěte ho dlaní. Oloupejte česnek a prolisujte ho lisem na česnek. Smíchejte se solí a olejem. Vnitřek a kůži kuřete potřete touto směsí.
Fáze 2 /4
Omyjte lilek, nakrájejte ho podélně na čtvrtiny a ty nakrájejte na kousky o velikosti 1,5 cm. Omyjte papriku, vyjměte jádřinec a nakrájejte ji na kostičky o velikosti 3 cm. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na tyčinky o velikosti 1,5 cm. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na 12 klínků. Dejte vše do velké mísy. Nad mísou nastrouhejte rajčata na hrubém struhadle a slupku odstraňte. Přidejte oloupané a rozmačkané stroužky česneku, bazalku, petrželku, nasekaný koriandr, pískavici, šafrán, koriandr, pepř, sůl a olej. Vše smíchejte a nalijte do zapékací mísy.
Fáze 3 /4
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje položte kuře na grilovací desku vnitřkem dolů. Grilujte 20 minut za občasného promíchání zeleniny. Kuře otočte, přilijte do zeleniny vodu a grilujte dalších 15 minut.
Fáze 4 /4
Kuře naporcujte na 4 díly a podávejte se zeleninou.