Focaccia s bylinkami a olivami Kalamata
- Celková doba 2 hod. 30 min
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
7 g Sušené pekařské droždí (1,5 čajové lžičky)
320 g Vlažná voda
500 g Hladká bílá mouka
30 g Jemná pšeničná krupice
10 g Jemnozrnná sůl
50 g Olivový olej
20 Olivy Kalamata bez pecky
20 g Olivový olej
Mořská sůl
Oregano (nebo tymián)
Příprava
Fáze 1 /7
V misce smíchejte droždí s trochou vlažné vody. Zamíchejte a nechte 5 minut odpočívat.
Fáze 2 /7
Mouku a krupici dejte do mísy mixéru s hákem. Promíchejte. Přidejte jemnozrnnou sůl, olivový olej a směs droždí a vody a hněťte 10 minut při střední rychlosti. Přikryjte těsto utěrkou a nechte 2 hodiny kynout při pokojové teplotě.
Fáze 3 /7
Těsto dejte do zapékací mísy. Olivy Kalamata rozkrojte napůl. Rozprostřete je na těsto a vtlačte je do něj.
Fáze 4 /7
Konečky prstů udělejte do těsta v pravidelných intervalech otvory, aniž byste těsto propíchli.
Fáze 5 /7
Do otvorů nalijte zbylý olivový olej a posypte je mořskou solí a oreganem (nebo tymiánem). Zapékací mísu umístěte do prostřední polohy trouby.
Fáze 6 /7
Přístroj zapněte. Zvolte program PIZZA (pizza) při 220 °C a nastavte dobu přípravy na 20 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 7 /7
Podávejte teplé nebo studené.